Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Årets mest populära sökningar på Google: Youtube, Lyrics och Free

Idag släppte Google årets lista på de mest populära sökningarna under 2008. Egentligen finns ingenting oväntat att finna men det som är mest slående är nog hur vanligt det är att använda Google i sin navigering. Varje svensk torde känna till webbadressen till Blocket, Eniro och Aftonbladet men ändå dominerar just dessa adresser sökfältet på Google.se.

Bland de sökningar som ökat mest återfinns iphone, facebook och flashback. Just dessa sökningar borde alltså återspegla webbåret 2008.

Listan över de populäraste sökningarna

 1. youtube
 2. lyrics
 3. free
 4. blocket
 5. eniro
 6. tv
 7. göteborg
 8. lexikon
 9. google
 10. aftonbladet

Listan över de sökningar som ökat mest

 1. iphone
 2. facebook
 3. flashback
 4. you tube
 5. bilddagboken
 6. swedbank
 7. youtube
 8. wiki
 9. red
 10. di

Mer intressanta blir listorna om vi dubbelkollar dessa mot Googles eget trendverktyg, Insights. Listan över de populäraste är i princip identisk men över de sökningar som ökat mest i popularitet återfinner vi:

 1. Blondinbella +1700%
 2. bdb +850% (förkortning för Bilddagboken)
 3. facebook +130%
 4. tankafett +120%

Att se tillväxten kanske inte säger allt då volymerna skiljer sig markant men Insights ger ändå en fingervisning för dig som arbetar med omvärlds- och trendbevakning på internet, framförallt om du jämför månad för månad över tid.

Leave a Reply