Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Dagens presentation - Dödsspiralen

För ett par veckor sedan samlade amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia Capital sina portföljbolag och presenterade nuläget på finansmarknaden ur ett riskkapitalbolags perspektiv. Läsvärt för dig som vill förstå bakgrunden till finanskrisen och som står inför beslutet att ta in riskkapital.


Sequoia Venture Capital Warning to CEOs - Get more Business Plans

I korthet:
- Revidera din tillväxttakt och resultatprognoser
- Fokusera på produktkvalitet inte nya äventyr. Vilka features är absolut nödvändiga?
- Håll dig till beprövade intäktsmodeller
- Skär personalkostnader hårt. Minst 1/3 i nästa produktversion. Bolag som skär snabbt och djupt har en större chans att överleva medan små förändringar tar dig in i dödsspiralen (se presentationen).
- Se över din marknadsföring. Skala bort det som inte fungerar och lägg krutet på enbart det som ger mest affärer.
- Återhämtningen på marknaden kommer att ta tid. Lång tid.

Hårda ord från Sequoia. Läs även Siwers blogg, Anek.com.

Läs även New York Times fantastiskt bra artikel som vad som hände bakom kulisserna när krisen slog till. Skriv ut och ta med hem!

One Response to “Dagens presentation - Dödsspiralen”

  1. hanna Says:

    haha jasså gör du? XD

Leave a Reply