Bloggkoll logotyp Efter att gamla LunarGroup igår offentliggjorde namnbytet till Wyatt släpper de idag ännu en nyhet. För en okänd summa pengar köper Wyatt in sig till 40% i nystartade Bloggkoll.

Bloggkoll har på kort tid seglat upp som Sveriges främsta och lättaste RSS-läsare för framförallt mode- och livsstilsintresserade. Genom en snabb och intuitiv registrering presenteras modebloggarna efter varandra. Kryssa enkelt för vilka du vill bevaka och genast har du ditt eget flöde.

Jämfört med internationella drakar som Bloglines och Google Reader saknas det förstås en del funktionalitet men med tanke på den folkliga inriktningen och det enkla (och väl fungerande) gränssnittet fyller Bloggkoll de flestas behov. förutom att du själv inte kan lägga in externa flöden. Nyhetskällorna du vill bevaka måste finnas med i Bloggkolls eget blogglager…. Uppdaterat: Efter att ha talat med Mattias på Bloggkoll så fick jag en privat guidning - och visst går det att lägga till externa källor om än lite otydligt i mitt tycke.

Det intressanta i köpet av Bloggkoll är ändå inte tjänstens användarskara med 14 000 registrerade och okänd trafik. Snarare är det köparen som här passar som handen i handsken.

Både Lunarstorm och framförallt Bilddagboken har genom åren stått utanför den så kallade bloggosfären. Med Bloggkoll kommer den “gamla” bloggosfären att reformeras med stora nya flöden från Bilddagboken och Lunarstorm. Hur detta kommer påverka vad som är en blogg och vem som är bloggare återstår att se men oundvikligen breddas begreppen till att mer om mer omfatta andra källor än tradtionella bloggar.

Amerikanska FriendFeed är på väg och tydligt är att även Bloggkoll har stakat ut sin riktning. Nu behövs bara ett namnbyte för att inte låsa in sig i bloggosfären.

2 Responses to “Bloggkoll - En del av Wyatt”

  1. Beta Alfa » Blog Archive » Wyatt köper 40 procent av Bloggkoll Says:

    [...] Se även Emerge. [...]

  2. ..:Sarah:.. Says:

    Fan vilken förlust.. pool är ju nått jag skulle vilja ha i framtiden. alltid nära, alltid varmt. men du får ta dig mot brämmen ist..=)

Leave a Reply