Pusha logotyp De forna konkurrenterna och Digg-klonerna Digga och Sovrat gör nu gemensam sak och lanserar Pusha. Pusha bygger på en egenutvecklad plattform och drivs av Martin Lindkvist och Robert Birming som ett sätt att sålla bland det enorma informationsflödet på Internet.

Bloggare och nyhetssajter kan lägga till en Pusha-knapp till sina artiklar, och på så sätt göra det enkelt för sina besökare att “pusha” intressanta nyheter. Redan under morgondagen kommer man att finna en sådan knapp för alla artiklar på svd.se.

Pusha screenshot

5 Responses to “Digga + Sovrat = Pusha”

 1. Daniel Says:

  Intressant och helt rätt. Jag saknar dock att de inte populerar titel- och beskrivningsfältet när man pushar en länk.

 2. Martin Says:

  Kul!

  Att populera titel och beskrivning är fullt möjligt:
  http://www.pusha.se/pushaknapp

 3. Pusha tar över efter Digga och Sovrat | TDH / Svensk Edition Says:

  [...] Så här kommer istället Pusha, vilket i princip är Digga sammanslaget med Sovrat. Steril och tråkig design, men egenutvecklat system möjliggör i alla fall att man går en bit utanför standardmallen. Tydligen skall man få in en länk på SvD.se, i alla fall enligt det pressmeddelande jag fått, men någon sådan syns inte till i skrivande stund. Det skall bli intressant att följa projektet, men jag tror som hr. Rund kvadrat, nämligen att det är svårt med sådana här tjänster i Sverige. Däremot tror jag det kan gå, bara man har en tydlig affärsmodell och exponering nog i ryggen. [...]

 4. Daniel Says:

  Martin: Dock populerar den inte när jag pushar den via er. Det var det jag gjorde. Ska ta en titt pÃ¥ pushaknappen…

 5. PalMik Says:

  Starkt att få till ett partnerskap med SVD bara sådär.

Leave a Reply