Sydsvenskan logga Idag offentliggjorde Bonniertidningen Sydsvenskan sin nya communitysatsning; Nellad. Nellad byggs på den populära communityplattformen XCAP och ska vara en lokal sajt för “debatt, musik och media”. För att driva igång maskineriet med lansering i oktober drar Sydvsvenskan igång en bandtävling riktad mot lokala band som vill höras av fler än de hittills nåt.

Jag har ännu inte sett några skärmdumpar på den nya sajten men med tanke på konkurrensen från svenska MySpace, Lunarstorms Rookie, Allears och Zungoz känns det som att det blir tufft att nå toppen. Kanske är det därför man försökt bredda nyttan med sajten genom att lyfta upp diskussionsforum och debatter som kommer att vara en viktig del med “frågor och svar och krönikor om hur media fungerar”.

Emerge! får säkert tillfälle att återkomma till Nellad när det finns mer information om projektet och det kommer onekligen bli intressant att matcha sajten gentemot konkurrenterna. Risken finns att det mer blir en fritidsgård och samhällsprojekt för ungdomarna i Skåne än en guldkalv men min förhoppning är att vi får se en vass utmanare till dagens alternativ.

One Response to “Bonniers nya musikcommunity: Nellad”

  1. TDH » Aftonbladet tar communitymakten i tidningssverige Says:

    [...] Emerge rapporterar att Schibsted-ägda Aftonbladet har köpt communityplattformen XCAP, vilken Bonnier-tidningen Sydsvenskan skall bygga ett community på (Nellad), och andra redan kör. Frågan om vad som händer med de sajter som kör XCAP är befogad - bland kunderna återfinns nämligen TV4, Expressen och IDG. Att konkurrenten äger den tekniska plattformen man satsar bör åtminstone kännas lite olustigt. [...]

Leave a Reply