Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Aftonbladet köper communityplattform

Josh logga Som om inte själva licensen var nog skriver idag Resumé om Aftonbladets köp av Joshsthlm AB’s communityplattform XCAP för 1,1 MSEK. Det är ett smart drag av Schibsted som självklart ser värdet i att vässa sin utvecklarkompetens inom området sociala medier. Att pussla ihop alla Aftonbladet-projekt kan inte vara det lättaste men nu har man alltså köpt grunden till all användarinteraktion.

Det intressanta i sammanhanget är kanske inte att Aftonbladet köper en communityplattform, vilket var rätt väntat, utan vad som faktiskt händer med Josh befintliga kunder som kör XCAP. Det känns inte riktigt som om ärkerivalen Bonnier känner sig helt nöjda med hur deras licensstrategi utvecklat sig. De senaste projekten bygger just på XCAP-plattformen som är stommen i bland annat TV4’s FejmTV, Expressens bloggar och Sydsvenskans nya musik/bandcommunity Nellad. Kanske dags att se över den strategin och hålla ihop säcken med egen kompetens?

6 Responses to “Aftonbladet köper communityplattform”

 1. Open up Josh! Says:

  [...] Yesterdays news about Sweden’s largest media site, Aftonbladet , and their investment in a new community platform makes for some interesting thoughts. [...]

 2. TDH » Aftonbladet tar communitymakten i tidningssverige Says:

  [...] Emerge rapporterar att Schibsted-ägda Aftonbladet har köpt communityplattformen XCAP, vilken Bonnier-tidningen Sydsvenskan skall bygga ett community på (Nellad), och andra redan kör. Frågan om vad som händer med de sajter som kör XCAP är befogad - bland kunderna återfinns nämligen TV4, Expressen och IDG. Att konkurrenten äger den tekniska plattformen man satsar bör åtminstone kännas lite olustigt. [...]

 3. Good Old Trend » Blog Archive » When to build and when to join Says:

  [...] While I was gone three similar, but interesting, pieces of news turned up Bloglines. DN, Aftonbladet and Sydsvenskan are planning communities with the Josh XCAP platform. [...]

 4. Erik Says:

  Nu har du missförstått nyheten. Aftonbladet har köpt en licens av Xcap precis som Tv4, IDG osv. De har inte köpt företaget. En rättelse kanske vore på plats?

 5. mikael Says:

  En rättelse är mycket riktigt befogad. Efter att ha svepts med i nyhetsflödet och märkliga formuleringar har jag från flera håll fått bekräftat att det endast är licensen Aftonbladet köpt. Alltså inte företaget eller produkten. Bra där Erik!

 6. Martin Edenström - What.se Says:

  IDG däremot, de äger 10% av Josh.

Leave a Reply