Tradera logga Tradera, Sveriges största auktionssajt, som förra året köptes av eBay för 365 miljoner kronor meddelar idag att de den 17 september startar en traditionell köp & sälj-sajt, Tradera DIREKT, med fasta priser likt marknadsledaren Blocket.
Med fast-pris-modellen hoppas Tradera locka nya användare som primärt är ute efter att bara köpa eller sälja varor utan det ibland bökiga auktionsförfarandet.

Tradera har hittills varit känt som sveriges största auktionssajt men efter att medlemmarna visat ett allt större intresse kommer nu Tradera att erbjuda medlemmarna möjligheten att också köpa och sälja varor till fasta priser. Handeln kommer att fungera precis som på vilken webbshop som helst. Enligt Traderas vd är det här ett steg för att ta företaget från auktionssajt till fullskalig shoppingsajt.

Läs hela pressreleasen.

Det ska bli intressant att följa Traderas nya spår. Många försök har gjorts att rubba Blockets dominans utan resultat. Att det nu dyker upp ett nytt alternativ är inte förvånande och om Tradera med sin befintliga användarmassa sköter sina kort rätt kanske vi får ett alternativ. Om användarna själva sedan behöver alternativ är en annan fråga då Blocket med sin dominans faktiskt samlar allt som har med köp & sälj på ett ställe. Bra för användarna, mindre bra för konkurrensen…

Även IDG skriver om Tradera DIREKT

Leave a Reply