14
Aug

Windows Live Hotmail logga MSN informerar idag att deras lilla maillåda Hotmail som även går under namnet Livemail mer än fördubblar lagringsutrymmet för användarna, från dagens 2 GB till hela 5 GB för gratiskontot.

Microsofts e-posttjänst Windows Live Hotmail, före detta MSN Hotmail, får nu utökad kapacitet. Gratisanvändare som från och med idag loggar in på sitt konto har nu plats med mer än dubbelt så mycket mejl som tidigare. Nu ligger taket på 5 GB, vilket motsvarar cirka 7,5 dygn med musik (i MP3-format kodat med 128 kbit/s) eller 50 hyllmeter böcker.

En gång i tiden, en sådär tre-fyra år sedan, var det här med lagring något riktigt exklusivt. Med futtiga 3-10 MB som de flesta gratiskonton bjöd på hoppades både internetleverantörer och sajtägare att leva gott på premiumkunderna. Tills Gmail kom…

1 april 2004 lanserade Google Gmail som i ett slag slog undan benen för deluxe-konton på webben och därmed definierade “freemium” som än av de framgångsrikaste affärsmodellerna. Microsoft, liksom de flesta andra leverantörer, ökade raskt på sina gratiskonton och har idag enligt egen utsago ca 3,5 miljon svenska Windows Live Hotmail-konton vilket torde göra dem till Sveriges största webbmailtjänst.

Att erbjuda just lagringsutrymme som konkurrensfördel är ett smart sätt att marknadsföra sig på. Användarna glädjs, samtidigt som merkostnaden att erbjuda t ex 10 GB istället för 100 MB är försumbar, om ens någon, då kostnaden uppstår först när utrymmet används. Min gissning är att snittkontot hos de 3,5 miljon Hotmailanvändarna, liksom hos andra leverantörer, ligger på några få MB. Att använda upp det nylanserade utrymmet lär därför vara smått omöjligt framförallt med begränsningen i bifogade filer på 10 MB per mail.

One Response to “Nu 5 GB i Hotmail”

  1. RS Says:

    7,5 dygn med musik, det är inte illa. När man ser det så där är det rätt enormt vad som har hänt sedan första versionen av hotmail kom.

Leave a Reply