08
Jul

Emerge är i standby. Efter en hektisk första semestervecka i resandets tecken kommer här en “hänt i veckan”-uppdatering med några korta länktips.

Chunkifiering och vikten av s k microcontent

Bisonblog - Chunkifiering är en central del av framtidens webb
Good Old Trend - Microchunk or die

Stallet.se sålt till Egmont Kärnan

Henrik Torstensson rapporterar att Sveriges största mötesplats för hästintresserade ungdomar, Stallet.se, säljs till Egmont.

Mode på nätet ÄR hett

En av Sveriges största domänförsäljningar genomfördes i veckan då Mode.se såldes från en domänparkerare till en annan för 280 000 kronor. Läs mer hos Relevansanalys och IDG.

Alla Schulmans på ett ställe

Beta Alfa har satt ihop en familjebloggmix för Alex och Calle Schulman samt även inkluderat Alex blivande, Katrin Zytomierska, i kompotten. Alla tre bloggars inlägg på ett ställe.

Uppdaterad:

Att bli Jajjad

Som David mycket riktigt kommenterar så ska förstås sökmotoroptimeringsföretaget Jajja Communications nämnas. Att bli Jajjad är som många redan vet inte något positivt utan grundar sig i att Jajja spammar kommenteringsmöjligheterna hos en mängd svenska bloggar och länkar till sina egna länksidor (länkfarmar) för att försöka ge bättre sökträffar i sökmotorerna för bolagets egna kunder. Läs mer hos bland annat IDG, Vetenskapsnytt, Nikke Index och Webbsnack.

One Response to “Internet i veckan”

  1. David Says:

    Du har missat att nämna Jajjas blunder för veckan (som bland annat satt avtryck på Emerge: http://www.emerge.se/2007/06/19/metroblogga-for-3-ore/#comment-10068 )

Leave a Reply