Rookie logga Efter AllEars och Zungoz öppnar nu Lunarstorm tillsammans med Rockparty (Hultsfredsfestivalen) upp portarna till Sveriges nya rock- och popcommunity Rookie.

Lunarstorm som nu på allvar börjar diversifiera sig förväntar sig här ännu ett tillväxtområde nära besläktigat Lunarstorm.se men som ändå hålls utanför. På mindre än ett halvår ligger nu två mycket spännande produkter med olika teman i portföljen som passar ungdomscommunityt som handen i handsken; fotocommunityt Bilddagboken och nu musikcommunityn Rookie.

Likt bloggen Fyra nyanser av brunt drar jag slutsatserna att Rookie inte direkt kommer konkurrera med TV4’s och BMG’s “Idol-popstar-aktiga” Allears utan rikta in sig mot lite rockigare garageband. Tillsammans med Hultsfredsfestivalen kommer man bland annat att erbjuda en rookie-scen där okända band kommer att få uppträda inför publik. En annan trevlig feature är att man valt att integrera inloggningen så att jag som användare fritt kan vandra mellan Rookie och Lunarstorm med samma inloggning. En funktion vi säkert snart kommer att få se på Bilddagboken, om inte annat som komplement till den befintliga inloggningen.

Rookie är en mycket trevlig bekantskap, framförallt konceptuellt, där onlineaktiviteter mycket mer än hos konkurrenterna kommer att knytas ihop med festivaler och uppträdanden. Ett givet förstahandsval, säkert inte bara av mig utan även hos de redan idag många aktiva musikerna på Lunarstorm.

One Response to “Rookie: Lunarstorms nya musikcommunity”

  1. Beta Alfa » Missa inte: SmÃ¥ notiser om stora nyheter Says:

    [...] Emerge berättar om Rookie som är Lunarstorms musikcommunity. [...]

Leave a Reply