SkandalExtra logga Där Se & Hör och Veckans Nu slutar tar nya SkandalExtra vid. Likt gamla Paparazzia och mängder med amerikanska sajter som HollywoodTuna, HollywoodRag och Egotastic rapporteras allt och lite därtill kring kändiseliten.

SkandalExtra som fokuserar på svenska kändisar har redan nu på morgonen mött hård kritik framförallt kring de nakenbilder och de påstådda osanna “nyheter” som lyfts upp som stora händelser. Skillnaden mot de amerikanska skvallersajterna är den något mer osmakliga framställningen men ryktesspridningen är som vanligt en grundsten i affärsidén.

Mycket av det som publiceras på Skandalextra är sant, men en del av artiklarna bygger på rykten och i vissa fall skrönor.

Hur länge SkandalExtra orkar hålla ångan uppe återstår att se. De flesta svenska skvallersajterna har förr eller senare tvingats stänga ner, nu senast Stureplan Ocensurerat, troligtvis på grund av alltför stora klavertramp. Kanske beror detta på att det finns alltför lite att rapportera jämfört med Hollywood där det verkar finnas obegränsat med material att ta av. Eller också hänger svenskt skvaller helt enkelt inte med och tvingas ta till lögner och osmakliga bilder för att sälja överhuvudtaget.

SkandalExtra tar redan från start betalt för artiklar (15-25:-) vilket kommer göra det svårt att få fart på affären. Materialet är på inget sätt unikt men det ska bli intressant att följa trafiktillväxten inte minst då det i kölvattnet till mode- och skvallerbloggar verkar växa fram en marknad med lite mer utmanade och provocerande material.

SkandalExtra sceenshot

2 Responses to “SkandalExtra möter hård kritik”

  1. Beta Alfa » Ambassaden invigd + annat smÃ¥tt och gott Says:

    [...] Dagens Media skriver om sajten Skandalextra. Kändissnusk för pengar. Läs även Emerge. [...]

  2. Katarina Says:

    Jag tror att det är självklart att såna sajter bygger sina nyheter delvis på skvaller. Jag tror att alla människor borde vara medvetna om det.

Leave a Reply