Zungoz logo Efter en tids teknikstrul verkar nu den nya musikcommunityn Zungoz vara på plats. Lanseringen var ursprunglig planerad till måndagen den 2 april men som många märkte var sajten inte särskilt välkomnande då.

Zungoz drivs av bolaget Ruvicom som i sin tur ägs av duon Rudolf Castillo och Martin Lindman. Sajten riktar sig likt Bonniers AllEars till artister och musiker och är tänkt att vara en marknadsföringskanal mot producenter, skivbolag och radiostationer.

Vi är på banan för att hjälpa osignade artister med en marknadsföringsplatå, få spelningar, skivkontrakt, nya kontakter i musikbranschen och framför allt bli synliga med sin musik till alla musikintresserade, säger Martin Lindman (Dagens Media).

Vad gäller innehåll och användbarhet får jag känslan av ett tydligt teknikfokus och förvånas över avsaknaden av färg och form. De redaktionella texterna är torftigt och luddigt skrivna och jag får inte alls känslan av ett välkomnande och ledigt musikcommunity:

Zungoz affärsverksamhet riktar sig mot flera affärsområden inom musik och nöjesbranschen. Vi kan, tillsammans med vår kompetens och våra gedigna affärsrelationer, satsa på unika värdeskapande tjänster. Både på den lokala och globala marknaden ämnar Zungoz… bla bla bla

Den personliga kompiskänslan, “Tom - the floating head” och den extrema formgivningen av MySpace’s artist/profilsidor har uppenbarligen lockat miljontals användare och att Zungoz med sin omständiga registreringsprocess och corporate-språk ska locka nya artister som ännu inte upptäckt MySpace ser jag som osannolikt.

Den 30 april utlovas en ny version av Zungoz som jag hoppas får en personligare framtoning och ett lättare formspråk. Tills dess får vi hålla tillgodo med AllEars eller den av svenskar nylanserade Trig om du även värdesätter ytlighet och en lite tuffare attityd.

Zungoz screenshot

Mer om Zungoz: Beta Alfa, Bisonblog och Plaza Kvinna.

2 Responses to “Zungoz vill bli Sveriges musikcommunity”

  1. Jonte Says:

    Finns en bättre nystartad sajt som heter mindemo.se

  2. Jocke Says:

    Songbox är den största europeiska sajten för osignade band och artister som vill komma i kontakt med musikindustrin och bygga en karriär.

Leave a Reply