Rite Ventures logo Som en del i rapporterandet om nya svenska webbprojekt kan det vara på sin plats för en genomgång av riskkapitalbolag som välkomnar svenska nätentrepenörer.
Först ut är nystartade Rite Ventures där bland annat Robert Ahldin (fd Tradedoubler), Anders Ström (fd Unibet), Staffan Person och Peter Lindell (båda fd Unibet och NeoNet) står bakom spakarna.

Att ta steget till att ta in riskkapital är inte det lättaste men samtidigt ofta nödvändigt för ett rättvist genomförande av en god idé. Emerge kommer fortsätta lista riskkapitalbolag som välkomnar svenska webbprojekt framförallt i den viktiga “sådd”-fasen.

Rite Ventures AB kommer att investera i nordiska som befinner sig i tidig fas och som drivs av förstklassiga entreprenörer. Förutom kapital tillför Rite Ventures erfarenhet, kunskap och ett omfattande kontaktnät. Bolaget har satt igång sin verksamhet och man träffar redan ett flertal entreprenörer per vecka.

Rite Ventures är ett investmentbolag och har därför obegränsad investeringshorisont mätt i tid. Detta eftersom delägarna är medvetna om att det tar tid att bygga framgångsrika bolag och att dessa oftast blir ännu bättre med tiden. Rite Ventures kapitalbas preciseras till ett 3-siffrigt antal miljoner kronor. Vidare har Rites ägare möjlighet att saminvestera, vilket höjer kapaciteten ytterligare.

- Vi tycker att vi fått ihop ett starkt team säger Robert Ahldin, styrelseordförande. Vi är alla entreprenörer, har erfarenhet från finansbranschen och har gjort framgångsrika investeringar i Internetbolag, fortsätter Ahldin. VD i bolaget kommer att vara den unge finlandssvensken Christoffer Häggblom som själv drivit investmentbolag med fokus på Internet i Finland. För detta erhöll han Anders Walls stipendium för entreprenörskap 2005.

Leave a Reply