Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Miloop - ännu en svensk videosajt

Miloop logoI veckan slogs portarna upp för ännu en svensk videouppladdningssajt, Miloop. Bakom Miloop står skaparna av nöjescommunityn Nattstad med fokus på Göteborgs nöjesliv och som ingår i livsstilsnätverket G Life.

Miloop är likt Nattstad byggd utifrån massor av frames, javascript och bilder. Att tillgänglighetsaspekten får stryka på foten vad gäller videosajter hör dock till vanligheterna och det är inget konstigt i det. Det lite märkliga i hela uppbyggnaden av sidan är dock att menyer och länkar förutsätter både Flash och javascript och att användandet av illustrationer stundtals går till överdrift. Även möjligheten att logga in och registrera sig har gömts bakom “Ditt konto” som efter några gissningsklick visar sig innehålla just inloggnings- och medlemsförfaranden.

Om vi bortser från de tekniska aspekterna finns här ändå mycket som är bra. Till och med så bra att Miloop placerar sig bland Sveriges bästa videosajter tillsammans med bland annat Videoboom. Det är föredömligt enkelt att få en överblick av innehållet, spelaren är riktigt bra och jag som användare har mängder av möjligheter att kategorisera och prenumerera på innehåll. Att även från start erbjuda uppladdning via mobilen förbättrar avsevärt förutsättningarna att få in unikt material.

Miloop screenshot

Mer om Miloop
IT 24 - Nu startas ännu en svensk Youtube-kopia

Leave a Reply