StockholmDater logoSom om inte det var nog med dating- och mingelsajter i Sverige startar nu Johan Wahlbäck, entreprenören bakom bland annat Kronans Cykel och Singelringen UrbanDater, en medlemsklubb för singlar. UrbanDater kommer liksom Glife att bestå av ett antal lokala sajter runt om i Europa och först ut är StockholmDater som fokuserar på Stockholms singlar, aktiviteter och nattliv.

StockholmDater är Stockholms attraktivaste lekplats för singlar! Det är en mötesplats på nätet för singlar i Stockholm som gärna också vill hänga med andra singlar när de äter lunch, går på afterwork, åker på storstadsweeekend, går på midsommarfest, spelar beachvolleyboll eller tar en vanlig tisdagsbio.

Hur framtiden ser ut för UrbanDater avgörs säkert inom några månader om inte ekonomin tillåter större utsvävningar och uthållighet. Efter en enklare genomgång av sajten som lanserades den 15 januari känns mycket fortfarande ofärdigt och illa genomarbetat. Bland annat finns det ingen information om hur man aktiverar sin profil (genom att ladda upp en bild) och bildavtalet utgörs av en klassisk Lorem Ipsum textmassa.

Ett annat annorlunda inslag är att 1) Sajten är både en mingel- och datingsajt 2) Medlemskapet kostar ca 1 400 kronor per år och 3) Medlemmarna kan köpa förköpskort(!) i “utvalda” butiker. Lycka till…
Ett klassiskt problem för datingsajter generellt är att folk är där för att de inte vill. Med detta menas att man är villig att betala (ibland mer) för att ihärdigt söka en partner för att därefter lämna sajten. Snittmedlemmen på de större datingsajterna tillbringar runt ett kvartal som betalande medlem för att därefter antingen lämna webbplatsen eller hänga runt som gratismedlem. Kanske gör UrbanDater ett genidrag genom att kombinera en singelklubb/mingel med dating eller så faller konceptet på att singlar och minglare har olika betalningsvilja. Oavsett vilket kommer det bli spännande att följa utvecklingen.

Till skillnad mot Stureplan och SthlmFinest som backas upp av större nattklubbar och restauranger som Sturecompagniet, Spy Bar, Café Opera och Solidaritet är det lite tunt på StockholmDater om man bortser från Plaza som stod för invigningskalaset den 26 januari. Kanske kan PR och Eventbyrån StarbergerProductions vara räddningen kortsiktigt men långsiktigt kommer det krävas starka partners som kan motivera prislappen för medlemsskapet.
StockholmDater screen

2 Responses to “UrbanDater:Stockholms nya fritidsgård”

  1. Martin Says:

    Vad bögigt det ser ut med rosa och blått blandat.

  2. What.se - Martin Edenström Says:

    Gäsp. har varit ont om riktigt bra pressreleaser på sistone.

Leave a Reply