Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/06/171106/emerge.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Trig - Sveriges svar på MySpace

Trig logoI februari nästa år släpper företaget Adocca Entertainment det amerikanska och engelska community’t Trig. Under snart ett års tid har det arbetats febrilt i framförallt Stockholm med att ta fram och bygga morgondagens community runt musik och kreativa inriktningar som mode och film.
Likt framgångssagan MySpace som från början riktade sig mot band och modeller kommer Trig endast att marknadsföra sig organiskt genom de nätverk som byggts upp i de “rätta” kretsarna. I och med MySpace urvattning och enorma popularitet tror sig Trig åter kunna införa exklusivitet i musik och modellvärlden och ge människor med kopplingar möjlighet att uttrycka och marknadsföra sig mot “rätt” grupper.

Namnet Trig återkommer i sitens funktioner där du som besökare av andras kreativa sfär kan “trigga” det du ser. Du kan bara “trigga” en gång och triggningen är en slags popularitetsstämpel där du i princip röstar på en person. Det interna rankingsystemet sammanställs sedan i olika topplistor där teorin är att väldigt aktiva användare kommer “triggas” mer än inaktiva.
Som medlem får du en profilsida som likt MySpace består av olika delar; dels en övergripande förstasida/samlingssida med lite om allt om dig varifrån besökare kan skicka meddelanden, lägga till mig som vän eller blockera mig från att ta kontakt med dem. Väljer besökarna att se mer finns det plats för en biografi, publika vänlistor, en egen blogg/dagbok, gästbok, fotoalbum och eget valda sökord/taggar så att du lätt ska bli funnen.

Sökfunktionaliteten fungerar väldigt likt MySpace med fokus på profilbilder och olika filter för att kunna specificera det du söker. Ett par annorlunda och genomtänkta sidor finns också i jakten på innehåll, nämligen “Live’n'Direct” och “Timeline Content Browser”. Med dessa smarta verktyg ges en snabb och enkel överblick över de senaste uppdateringarna, inloggningarna m.m. på Trig.

Efter att endast ha sett inloggningssidan och några skärmdumpar var jag väääääldigt skeptisk till om det här var något att ha överhuvud taget. När jag nu haft möjligheten att surfa runt och skapa mig eget innehåll har jag vänt till att bli positivt överraskad. Någonstans återfinner sig den där spännande f d MySpace-känslan där jag kunde surfa runt bland en exklusiv skara artister och modeller samt få en inblick i hur det coola folket lever. En spännande svensk internationell webbsatsning som jag med spänning kommer att följa, inte minst då Lunarstorms f d VD Hans Eriksson hoppat på och ska ratta skutan.

Uppdaterad 29/12 2006:
MySpace eller Trig På “begäran” från Trig har jag tagit bort skärmdumparna på profilsidorna som visade likheterna och skillnaderna mellan Trig och MySpace och ersatt dem med Trig’s förstasida.
Trig frontpage

5 Responses to “Trig - Sveriges svar på MySpace”

 1. Y Says:

  Fräsch artikel, keep on kickin’ it!
  Om man nu ska börja spekulera kring huruvida detta nya projekt ska ta sig fram krypandes eller rullandes är ju rätt känsligt. Men det mest logiska man kan tänka sig är kanske att tilldragelsen till dessa varianter av samhällen bör börja mattas av. Jag menar, om du sedan två år är insatt i MySpace och praktiskt taget byggt upp halva ditt liv där, hur stora är då chanserna att du flyttar på dig, eller ens tar dig en tankeställare att byta community?

 2. Uusi verkkoyhteisö Trig.com Says:

  [...] Ruotsissa on tekeillä uuden sukupolven verkkoyhteisö Trig.com. Yhteisö tulee pyörimään musiikin, muodin ja elokuvien ympärillä ja se suuntautuu amerikkalaiselle ja brittiläiselle yleisölle. Ruotsin suurimman verkkoyhteisön Lunarstormin entinen toimitusjohtaja Hans Eriksson on mukana vetämässä panostusta. Yhteisöön voi jo ilmoittautua, jolloin sinne saa kutsun. Palvelu aukeaa varsinaisesti helmikuussa 2007. [...]

 3. T.D! Says:

  Jag har aldrig ens orkat bli medlem på MySpace, för mig känns det bara som en enormt överskattad hype. Alldeles för rörig och dåligt organiserad. Det är det som intresserar mig mer för Trig, den är verkligen elegant utformad och verkar vara mindre rörig än MySpace.

 4. emerge | Trig.com öppnar upp för allmänheten Says:

  [...] Svenska musik och modellcommunityn Trig som sedan förra året befunnit sig i nån form av beta/skarp/endast-inbjudna-version meddelar idag att de inom några dagar öppnar upp för allmänheten. Likt MySpace blir alla profiler publika och åtkomliga för vem som helst men du kan självklart begränsa åtkomsten till Trigmedlemmar eller dina vänner. [...]

 5. Emerge! | Krasch 2.0? Says:

  [...] Mer om Trig på Emerge!: Trig - Sveriges svar på MySpace Trig.com öppnar upp för allmänheten [...]

Leave a Reply