Hemnet logoÄntligen har Sveriges främsta bostadssökarsite, Hemnet, uppdaterat sin kartfunktion. Från det pyttelilla kartfönstret från Karthotellet som krävde förstoringsglas i högre skärmupplösningar verkar nu Hitta vunnit budgivningen över populära karttjänster som Eniro, Google och Windows Live om en av Sveriges mest kartnyttiga tjänster. Med hjälp av Hittas kartor kan du nu även, förutom objekten i sig, söka och få utplottrat skolor, sjukhus, restauranger m.m.
Personligen tycker jag att det finns bättre karttjänster än Hittas som skulle fått min röst men integreringen är trevligt skött och äntligen kan jag utgå från kartan i mitt bostadssökande. Nu ser jag bara fram emot en svensk version av amerikanska Zillow som på sina kartor även märker ut tidigare försäljningar, värden och tomtgränser.

Före (med Karthotellets kartor)
Hemnet Karthotellet

Efter (med Hittas kartor)
Hemnet Hitta

One Response to “Nya kartor på Hemnet”

  1. Magnus Says:

    Visst hade det varit intressant med en svensk version av Zillow.
    Befintliga tjänster i Sverige när det gäller informationssökning för bostadsköp är inte mkt att komma med. Det enda positiva är täckningen som finns på Hemnet. Deras tjänsteutbud lämna dock mycket att önska även om kartorna är ett gigantiskt lyft.

Leave a Reply